Magazin

★★★★☆

La ce sa te uiti la un aspirator?

Deoarece exista diferite tipuri de aspiratoare, decizia de a alege ce model sa cumparam depinde de nevoile pe care le avem in ceea ce priveste aspiratorul, de exemplu, tipul de suprafata, materialele pe care dorim sa le aspiram, greutatea, bugetul, tipul de filtru si alte aspecte.

Aspirator cu sac vs. aspirator fara sac

In prezent, majoritatea aspiratoarelor au un sistem fara sac, ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie sa inlocuiti sacii cu unul nou atunci cand sunt plini, asa cum se intampla in cazul modelelor anterioare.

Pungile sunt mai igienice, deoarece praful si murdaria sunt sigilate in interiorul pungii. Pe de alta parte, aspiratoarele fara sac au un recipient in care se acumuleaza murdaria si care trebuie deschis pentru a fi curatat, ceea ce poate fi un proces delicat pentru persoanele cu alergii.

Greutate

Greutatea unui aspirator este importanta, mai ales daca ne gandim ca este un aparat care va fi folosit o perioada lunga de timp pentru a curata diverse suprafete, precum si pentru a-l muta dintr-un loc in altul din casa. Prin urmare, ar trebui sa cautati aspiratoare cu o greutate in functie de ceea ce doriti sa curatati.

Aspiratoarele cu matura sunt de obicei mai grele, dar sunt puternice si au perii si rezervoare mari. Aspiratoarele cu sanie tind sa impartaseasca aceste calitati, dar cu o mai mare versatilitate datorita flexibilitatii furtunului pentru a ajunge in toate locurile.

Aspiratoarele de mana sunt cele mai usoare si mai versatile pentru curatarea in spatii inguste, inclusiv in masina.

Accesorii si garantii

Aspiratoarele sunt adesea livrate cu o gama larga de accesorii, care va permit sa schimbati varful aspiratorului pentru a ajunge la diferite tipuri de suprafete.

De exemplu, sfaturi pentru aspirarea mobilei, a podelelor dure, a covoarelor, a colturilor si multe altele. Acesta este un factor care poate diferentia un aspirator in momentul achizitionarii, asa ca verificati lista de accesorii incluse inainte de a cumpara.

Un alt factor important este garantia, precum si serviciul tehnic, deoarece daca aspiratorul nostru are o defectiune, este important sa il putem schimba cu altul sau sa il putem repara. Marcile de cea mai buna calitate ofera, de obicei, o garantie mai lunga.

Intrebari frecvente

Atunci cand cumparati un aspirator, pot aparea unele intrebari. Vom incerca sa raspundem la unele dintre ele in cele ce urmeaza.

Cat ar trebui sa dureze un aspirator?

Potrivit Consumer Reports, durata medie de viata a unui aspirator este de 8 ani. Totusi, acest lucru poate varia in functie de o serie de factori. De exemplu, daca este un aspirator fara fir, acesta va avea o durata de viata mai scurta din cauza bateriei mai scurte.

Ingrijirea pe care o acordati aparatului ii poate prelungi sau scurta durata de viata, asa ca este important sa curatati periodic recipientul si filtrul.

De ce isi pierd aspiratoarele puterea de aspirare?

Aspiratoarele isi pot pierde puterea dintr-o varietate de motive, insa cel mai frecvent este un filtru infundat. Daca filtrul este infundat, atunci nu poate trece suficient aer, ceea ce duce la o putere de aspirare mai mica. Daca nu filtrul este problema, ar trebui sa se verifice daca curelele functioneaza corect.

Cat de des ar trebui sa imi curat aspiratorul?

Aceasta va depinde de tipul de aspirator si de frecventa cu care este folosit. In general, intretinerea sau curatarea majora ar trebui sa se faca la fiecare 12-18 luni. Cu toate acestea, in cazul aspiratoarelor care au filtre care pot fi curatate, daca sunt folosite de doua ori pe saptamana, filtrul trebuie curatat o data pe luna. Manualul fiecarui aspirator va oferi mai multe informatii despre intretinerea necesara.

Cata putere de aspirare ar trebui sa aiba un aspirator?

Puterea unui aspirator variaza in functie de model. Aspiratoarele mai mari tind sa fie mai puternice, dar acest lucru depinde de mecanismul pe care il folosesc. In general, puterea unui aspirator este de peste 600W, desi putem gasi unele cu o putere mai mare de 2500W.

Accepti cookies? Citeste mai mult